Author picture

Onhan sinulla oikeusturvavakuutus?

Oikeusturvavakuutuksesta saat yleensä korvauksen asianajajan tai muun lakimiehen kohtuullisista palkkiokuluista riita-, rikos- ja hakemusasioissa sekä tuomioistuimelle maksettavista oikeudenkäyntimaksuista. Oikeusturvavakuutuksen olemassaolo sekä korvattavat kulut eritellään vakuutusehdoissa. Oikeusturvavakuutus sisältää aina myös omavastuuosuuden.

Oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus on prosenttiperusteinen siten, että vakuutetun korvattavaksi jää esimerkiksi 20 % kuluista. Tämän lisäksi oikeusturvavakuutukseen sisältyy enimmäiskorvaussumman, joka on aina tapauskohtainen. Omavastuuosuuden prosenttiperusteisuudella pyritään hillitsemään turhia ja pitkittyneitä oikeusriitoja.

Oikeusturvavakuutus voi olla osana koti-, kiinteistö-, maatila-, auto-, vene-, metsä- tai matkavakuutusta. Se saattaa myös kuulua ammattiliittojen vakuutuksiin tai yritysvakuutukseen.

On tärkeää aina pitää mielessä, että jokaisen vakuutuksen ehdot voivat vaihdella. Joten, jotta voimme olla varmoja oikeusturvavakuutuksestasi sisällöstä, on meidän aina tarkistettava ehdot. Näin voimme räätälöidä avun sinun tarpeidesi mukaan. Harkitessasi toimeksiannon antamista meille, selvitämme oikeusturvavakuutuksen olemassaolon ja sen ehdot tarvittaessa puolestasi. Halutessasi voit myös itse olla yhteydessä vakuutusyhtiöösi ja tiedustella, mitä kuluja oikeusturvavakuutus kattaa.

Ohessa linkki useamman vuoden takaiseen TalousSuomen kattavaan artikkeliin oikeusturvavakuutuksesta ja sen korvaamista kuluista: Oikeusturvavakuutus – mikä ja miksi?

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme