Rikosasiat ja lähestymiskielto
Asianajotoimisto Annia auttaa rikosprosessin eri vaiheissa, kuten esitutkinnassa, oikeudenkäynneissä ja valitusten tekemisessä. Asianajajamme antavat myös lausuntoja ja neuvoja erilaisissa rikosoikeudellisissa kysymyksissä. Lisäksi avustamme asiakkaitamme lähestymiskieltoon liittyvissä kysymyksissä, kuten hakemuksen tekemisessä ja lähestymiskiellon rikkomistilanteissa.
Monet toimeksiannot voidaan toteuttaa myös etäpalveluna.

Rikoksen uhriksi voi joutua yllättäen, vaikka itse olisi täysin syytön ja ulkopuolinen. Rikoksen uhrilla eli asianomistajalla ei välttämättä ole voimavaroja vaatia hänelle kuuluvaa oikeudellista apua tai korvausta. Siksi hän tarvitsee vierelleen välittävän ja osaavan avustajan, varsinkin vakavimmissa rikoksissa. Rikoksesta on saattanut aiheutua sekä taloudellisia tappioita että vammoja, joista asianomistajalla on oikeus vaatia korvausta. Kokenut avustaja varmistaa, että korvausvaatimus tulee laadittua oikein.
Näin rikosasian käsittely etenee
Jos olet joutunut rikoksen uhriksi tai todistajaksi, katso myös www.riku.fi (Rikosuhripäivystys).
Tiesitkö, että seksuaalirikoksen uhrilla ja läheisen tekemän väkivaltarikoksen uhrilla on oikeus avustajaan, jonka palkkio maksetaan valtion varoista. Kaikissa rikoksissa uhrilla eli asianomistajalla on oikeus saada korvaus asianajokuluistaan vastapuolelta, jos tämän katsotaan syyllistyneen rikokseen. Myös kotivakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus voi korvata lakimieskulut oikeudessa.
Vastaajan eli rikoksesta epäillyn tai syytetyn on hyvä hankkia avustaja jo esitutkintavaiheessa, varmistamaan oman oikeusturvansa toteutuminen. Jos epäillystä rikoksesta voi seurata vähintään neljä kuukautta vankeutta tai vangitsemisen edellytykset täyttyvät, on epäillyllä oikeus saada puolustaja, jonka hän saa itse valita. Meillä on laaja kokemus vastaajan avustamisesta eri oikeusasteissa.
Oman turvallisuuden järkkyminen on iso asia. Jos pelkäät turvallisuutesi puolesta, voit hakea suojaksesi lähestymiskieltoa. Se tarkoittaa, että henkesi, terveytesi, vapautesi tai rauhasi suojaamiseksi uhan aiheuttajaa kielletään ottamasta sinuun yhteyttä. Useimmiten lähestymiskielto liittyy entisen puolison aiheuttamaan väkivallan uhkaan, mutta sitä voidaan hakea myös ketä tahansa muuta henkilöä vastaan, jos perusteet ovat olemassa.
Kaipaatko apua lähestymiskiellon hakuun?
Meillä on kokemusta monista, hyvin erilaisista lähestymiskieltotapauksista. Autamme sinua. mielellämme – ota yhteyttä.


Aiheesta lisää

Petosrikollisuus yleistyy – miten toimia?
Viime aikoina on uutisoitu paljon huijausten ja petosrikosten yleistymisestä. Monissa tapauksissa uhri on saatu erehdytettyä siirtämään rahaa ulkomaille, eikä todellista tekijää koskaan tavoiteta. Mutta miten välttää petoksen uhriksi joutumista?

Onko henkinen väkivalta rikos?
erveyttä ja ruumiillista koskemattomuutta voidaan loukata eri tavoin: loukkaaminen voi olla fyysistä tai psyykkistä. Pahoinpitely ymmärretään perinteisesti toisen fyysisenä satuttamisena, mutta pahoinpitelyä voi olla myös ilman ruumiillista väkivaltaa.

Mitä esitutkinnassa tapahtuu?
Kaikki mitä kuulusteluissa puhutaan ei välttämättä tule kirjatuksi pöytäkirjaan. Avustajan tärkein tehtävä on huolehtia, että asiat tulevat kirjatuksi niin kuin olet ne esitutkinnassa kertonut.