Rikosasiat ja lähestymiskielto

Asianajotoimisto Annia auttaa rikosprosessin eri vaiheissa, kuten esitutkinnassa, oikeudenkäynneissä ja valitusten tekemisessä. Asianajajamme antavat myös lausuntoja ja neuvoja erilaisissa rikosoikeudellisissa kysymyksissä. Lisäksi avustamme asiakkaitamme lähestymiskieltoon liittyvissä kysymyksissä, kuten hakemuksen tekemisessä ja lähestymiskiellon rikkomistilanteissa.

Monet toimeksiannot voidaan toteuttaa myös etäpalveluna. 

Rikosasiat lakitoimisto

Rikoksen uhriksi voi joutua yllättäen, vaikka itse olisi täysin syytön ja ulkopuolinen. Rikoksen uhrilla eli asianomistajalla ei välttämättä ole voimavaroja vaatia hänelle kuuluvaa oikeudellista apua tai korvausta. Siksi hän tarvitsee vierelleen välittävän ja osaavan avustajan, varsinkin vakavimmissa rikoksissa. Rikoksesta on saattanut aiheutua sekä taloudellisia tappioita että vammoja, joista asianomistajalla on oikeus vaatia korvausta. Kokenut avustaja varmistaa, että korvausvaatimus tulee laadittua oikein.

Näin rikosasian käsittely etenee 

Jos olet joutunut rikoksen uhriksi tai todistajaksi, katso myös www.riku.fi (Rikosuhripäivystys).

Tiesitkö, että seksuaalirikoksen uhrilla ja läheisen tekemän väkivaltarikoksen uhrilla on oikeus avustajaan, jonka palkkio maksetaan valtion varoista. Kaikissa rikoksissa uhrilla eli asianomistajalla on oikeus saada korvaus asianajokuluistaan vastapuolelta, jos tämän katsotaan syyllistyneen rikokseen. Myös kotivakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus voi korvata lakimieskulut oikeudessa.

Vastaajan eli rikoksesta epäillyn tai syytetyn on hyvä hankkia avustaja jo esitutkintavaiheessa, varmistamaan oman oikeusturvansa toteutuminen. Jos epäillystä rikoksesta voi seurata vähintään neljä kuukautta vankeutta tai vangitsemisen edellytykset täyttyvät, on epäillyllä oikeus saada puolustaja, jonka hän saa itse valita. Meillä on laaja kokemus vastaajan avustamisesta eri oikeusasteissa.

Oman turvallisuuden järkkyminen on iso asia. Jos pelkäät turvallisuutesi puolesta, voit hakea suojaksesi lähestymiskieltoa. Se tarkoittaa, että henkesi, terveytesi, vapautesi tai rauhasi suojaamiseksi uhan aiheuttajaa kielletään ottamasta sinuun  yhteyttä. Useimmiten lähestymiskielto liittyy entisen puolison aiheuttamaan väkivallan uhkaan, mutta sitä voidaan hakea myös ketä tahansa muuta henkilöä vastaan, jos perusteet ovat olemassa.

Kaipaatko apua lähestymiskiellon hakuun?
Meillä on kokemusta monista, hyvin erilaisista lähestymiskieltotapauksista. Autamme sinua. mielellämme – ota yhteyttä.

Talousrikokset

Talousrikoksille tyypillistä on niiden monimutkaisuus. Ongelmien vastaukset eivät ole suoraan luettavissa lakipykälistä, vaan ne edellyttävät oikeusjärjestelmän, sekä oikeuskäytännön laajaa tuntemusta. Rikos- ja prosessioikeuden erinomainen hallinta on erityisen tärkeää talousrikoksia ratkoessa, mutta yhtymäkohtia löytyy usein muun muassa kirjanpito-, vero-, konkurssi ja yritysoikeudelliseen lainsäädäntöön.

Meillä on asianajotyössä kehittynyt vuosien kokemus erityisesti rikos- ja prosessioikeudesta ja tämän vuoksi meillä on taito ja valmiudet edustaa sinua koko prosessin läpi – olit sitten rikoksesta epäiltynä tai asianomistajana. Teemme kaikkemme, jotta sinun etusi turvataan prosessin kaikissa vaiheissa aina esitutkinnasta tuomioistuinkäsittelyyn. Huolehdimme siitä, että oikeutesi turvataan aina, ja että sinua edustetaan ammattitaidolla. Ota rohkeasti yhteyttä meihin, jos tarvitset apua talousrikosasiassa. Meidän asianajajamme ovat aina valmiita auttamaan sinua.

Aiheesta lisää

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen muuttaminen

Yhtiöjärjestys, yhtiöjärjestyksen muutos Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen muuttaminen asunto-osakeyhtiölain mukaan edellyttää määräenemmistön päätöstä. Tällöin yhtiökokouksen päätökseksi tulee ehdotus, jota on kannattanut vähintään 2/3 yhtiökokouksessa annetuista äänistä ja

Lue lisää »

Avioliitto ja ero, ositus

Mikä on avioero-ositus? Avioliitto ja ero siitä on aina suuri elämänmuutos ihmiselle. Avioero-ositus on oikeustoimi, joka toteutetaan, kun avioliitto päättyy. Välillä voi tarvita apua, kun

Lue lisää »