Usein kysytyt kysymykset

Asianajajan rooli on auttaa asiakasta saavuttamaan oikeudelliset tavoitteensa. Tämä voi tarkoittaa neuvontaa, oikeudenkäyntiin valmistautumista, neuvotteluja vastapuolen kanssa tai muuta vastaavaa.

Sinun tulisi kertoa asianajajalle kaikki asiaasi liittyvät yksityiskohdat. Tämä voi tarkoittaa viimeaikaisia tapahtumia, sopimuksia, kirjeenvaihtoa tai muita vastaavia dokumentteja.

Selvitämme aina mahdollisuutesi saada oikeusapua asiassasi. Mikäli olet oikeutettu oikeusapuun, valtio korvaa osittain tai kokonaan oikeudenkäyntikulusi.

Oikeusturvavakuutus on vakuutus, joka antaa sinulle taloudellista turvaa, jos joudut oikeusprosessiin. Vakuutus kattaa yleensä asianajajan kustannukset, oikeusprosessin kulut ja mahdolliset asiantuntijakulut. Usein oikeusturva myönnetään, jos olet esimerkiksi rikosasiassa asianomistajana tai osapuolena kiinteistöriidassa. Muista kuitenkin tarkistaa vakuutuksen ehdot ja kattavuus ennen sen käyttämistä.

Valitse asianajaja, joka on erikoistunut juuri sinun asiasi alaan. Voit myös pyytää suosituksia tuttaviltasi, jotka ovat käyttäneet asianajajaa aiemmin, tai tarkistaa asianajajien arvosteluja verkosta.

Asianajajat veloittavat yleensä tuntiveloituksella tai kiinteällä hinnalla. Kysy asianajajalta ennen sopimuksen tekemistä, millä perusteella hän veloittaa ja kuinka paljon palvelun hinta on. 

Jos haluat haastaa toisen henkilön oikeuteen, ota yhteyttä asianajajaan, joka voi auttaa sinua selvittämään, onko sinulla riittävät perusteet haasteelle ja miten oikeusprosessi etenee.

Oikeusprosessin kesto riippuu monista tekijöistä, kuten oikeudenkäyntiin liittyvistä asioista, todistajien saatavuudesta ja vastapuolen yhteistyöstä. Asianajaja voi antaa sinulle tarkempaa tietoa oman asiasi arvioidusta kestosta.

Jos et ole tyytyväinen asianajajan työhön, keskustele asiasta ensin asianajajan kanssa. Jos et saa tyydyttävää vastausta, voit harkita asianajajan vaihtamista.

Vahingonkorvauksen määrä riippuu monista tekijöistä, kuten tapahtumien laadusta, vammojen vakavuudesta ja menetetystä tulosta. Asianajaja voi auttaa sinua arvioimaan vahingonkorvauksen määrää ja tarjoamaan tarkempaa tietoa asiasta.

Toivottavasti nämä vastaukset auttavat sinua asioidessasi meillä! Muista kuitenkin aina, että jokainen tilanne on erilainen ja parhaan sekä tarkan arvion tilanteestasi saat henkilökohtaisesti asianajajalta.

Asianajotoimisto Annia juristit