Author picture

Avioehtofaktaa – Ydintiedot avioehtosopimuksesta

Avioehtosopimuksella voidaan sulkea avio-oikeuden ulkopuolelle perinnöksi tullut tai tuleva omaisuus, jolloin ex-puoliso ei tule saamaan tätä omaisuutta osituksessa, vaan omistus säilyy sinulla.

Avioehtofaktaa – Avioehtosopimus kannattaa laatia monestakin syystä. Tiesitkö, että esimerkiksi siinä tapauksessa, kun olet perinyt suvun mökistä osan, voit joutua antamaan osuudestasi puolet ex-puolisollesi avioeron osituksessa, jolloin hän on edelleen oikeutettu sinun sukusi mökin käyttöön, vaikka olette eronneet? Avioehtosopimuksella voidaan sulkea avio-oikeuden ulkopuolelle perinnöksi tullut tai tuleva omaisuus, jolloin ex-puoliso ei tule saamaan tätä omaisuutta osituksessa, vaan omistus säilyy sinulla.

Osituksen tarkoituksena on jakaa puolisoiden avio-oikeuteen kuuluva varallisuus tasan puolisoiden välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos toisella puolisolla on velkaa enemmän kuin varoja, tulee hänen omaisuudeksi nolla osituksessa. Tällöin varakkaampi puoliso joutuu maksamaan henkilökohtaisesta omaisuudestaan puolet tälle toiselle puolisolle. Avioehdolla voidaan poissulkea kaikki omaisuus toiselta, jolloin osituksessa ei tarvitse maksaa yhtään mitään toiselle.

Toisella puolisolla voi olla oma yritys, mutta osituksessa sekin kuuluu avio-oikeuteen ja voit joutua antamaan siitä puolet ex-puolisollesi. Avioehdolla voidaan suojata sinun yritystäsi ja toimeentuloasi. Avioehtosopimus voidaan tehdä osittaisena niin, että se koskee vain yritystä.

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme