Author picture

Matkustaminen lapsen kanssa ilman toista huoltajaa

Oletko joskus miettinyt, tarvitsetko mukaasi kirjallisen luvan alaikäisen lapsen toiselta huoltajalta, mikäli haluat lähteä lapsen kanssa ulkomaille?

Matkustaminen lapsen kanssa – Oletko joskus miettinyt, tarvitsetko mukaasi kirjallisen luvan alaikäisen lapsen toiselta huoltajalta, mikäli haluat lähteä lapsen kanssa ulkomaille? Ulkomaille matkustettaessa on aina tärkeää huomioida, mitä asiakirjoja tarvitset mukaasi. Näistä on hyvä ottaa selvää jo ajoissa etukäteen ennen matkaa. Lapsen ollessa vanhempien yhteishuollossa lähtökohtaisesti huoltajat tekevät yhdessä lasta koskevat päätökset. Varsinaisia säännöksiä Suomessa sille, minkälainen lupa tai lomake lapsen kanssa matkustettaessa ulkomaille toiselta huoltajalta tulee olla, ei ole. Asia on kuitenkin syytä ottaa huomioon, kun suunnitelmissasi on matkustaminen lapsen kanssa ilman toista huoltajaa.

Lapsen kanssa matkustettaessa on hyvä olla kirjallinen suostumus toiselta huoltajalta, mikä voi olla hyvä kirjoittaa esimerkiksi kohdemaan kielellä tai englanniksi. On myös tärkeää ottaa huomioon, että eri maissa voi olla asetettu erilaisia vaatimuksia matkustusasiakirjoille, ja jotkin maat voivat vaatia esimerkiksi tietynlaista suostumusta toiselta huoltajalta. Muista siis ottaa tämä huomioon matkaa suunnitellessasi, ja varmistu hyvissä ajoin jo ennen matkaa siitä, että sinulla on tarvittavat ja oikeanlaiset asiakirjat mukanasi, kun matkustat ulkomaille. Muista myös tarkistaa mahdolliset lentoyhtiön vaatimukset.

Anna Annian auttaa
Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme
sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit
ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle
hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme