Author picture

Omaisuus ja perintösuunnittelu

Oletko miettinyt miten ja kenelle haluaisit omaisuutesi jälkeesi menevän? Muista, että suunnittelu kannattaa aina ja näin voit varmistaa, että perintö tulee jaettua toiveidesi mukaisesti ja tietysti mahdollisimman edullisesti. Tässä kannattaa käyttää asiantuntijaa apuna, niin sinun ei tarvitse miettiä onko kaikki tehty suunnitelmien mukaisesti. Perintösuunnittelu alkaa käymällä läpi ketkä ovat sinun lainmukaisia perillisiäsi ja miten saat siirrettyä omaisuutesi haluamillesi henkilöille, joko jo elinaikanasi tai kuolemasi jälkeen. Asiantuntija kertoo, mitä eri vaihtoehtoja on olemassa ja mitkä ovat eri vaihtoehtoihin liittyvät veroseuraamukset.

Mitä keinoja on käytettävissä?

Testamentti on tärkein perintösuunnittelun väline. Testamenttityyppejä on erilaisia ja ne vaikuttavat myös verotukseen eri tavoin. Voit myös siirtää omaisuutta perillisille etukäteen, esimerkiksi lahjana. Samalle henkilölle voit lahjoittaa verottomana 4.999 euroa kolmen vuoden ajanjaksolla. Lisäksi varojen siirtämisen voi suunnitella toteutettavaksi erilaisten vakuutusten kautta.

Voit tarkasti itse määrätä omaisuudestasi. Voit esimerkiksi määritellä kenelle ja mitä haluat antaa ennen tai jälkeen kuoleman. Muista kuitenkin aloittaa hyvissä ajoin, sillä koskaan ei tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Asiantuntijan apu suunnittelussa on suositeltavaa eri vaihtoehtojen kartoittamiseksi.

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme