Author picture

Liikehuoneiston vuokrasopimus

Liikehuoneiston vuokrasopimusta laadittaessa on useita seikkoja, joihin on syytä kiinnittää huomiota, kun sopimusta laaditaan. Liikehuoneiston vuokrausta sääntelee laki, joka tulee sovellettavaksi, kun huoneisto vuokrataan käytettäväksi muuhun tarkoitukseen kuin asumiseen. Liikehuoneiston vuokrasopimuksessa on kuitenkin osin mahdollista poiketa lain säännöksistä.

Vuokrasopimusta tehtäessä on syytä esimerkiksi miettiä, onko asiassa tarkoituksena tehdä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Myös esimerkiksi sopimuksen irtisanomisehtoon on syytä kiinnittää huomiota. Lisäksi vuokranmaksuehdoista kannattaa sopia yksilöidysti. Huomiota kannattaa kiinnittää muun muassa vuokran määrään, eräpäivään ja viivästyskorkoon. Myös esimerkiksi kohteen vuokravakuudesta ja kunnossapitovastuusta sopiminen ovat seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon liikehuoneiston vuokrasopimusta tehtäessä.

Kun sopimuksessa on sovittu tarpeellisista asioista etukäteen ja mahdollisimman tarkasti, voidaan sillä jo ennakolta varautua mahdollisiin riitatilanteisiin siitä, mitä on osapuolten välillä sovittu. Kun asioista on sovittu kirjallisesti, helpottaa se sen osoittamista, mitä osapuolten välillä on asiasta sovittu ja molemmat ovat tietoisia siitä, mitä on sovittu.

Ottamalla avuksesi asiantuntevan juristin, voit varmistua siitä, että sopimus kattaa kaikki tarpeelliset huomioon otettavat seikat liikehuoneiston vuokraamisessa ja sopimus on oikeudellisesti pätevä. Autamme muotoilemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan vuokrasopimuksen.

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Katso myös tarjoamamme lakipalvelut yrityksille ja Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme