Author picture

Äänekkäät naapurit ja asukkaan oikeudet

Mutta mitä tehdä, jos naapuri elää äänekkäästi niin kesällä kuin muutenkin?

Kesälomalla moni valvoo pidempään ja nauttii ystävien seurasta. Kesä on myös kaikenlaisten juhlien ja illanistujaisten aikaa, jotka usein venyvät myöhään yöhön. Mutta mitä tehdä, jos äänekkäät naapurit häiritsevät niin kesällä kuin muutenkin?

Tämä tulee usein esiin varsinkin kerros- ja rivitaloasumisessa. Näissä on usein järjestyssäännöissä määritelty hiljainen aika, jolloin äänekäs toiminta on kielletty. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös hiljaisuuden aikana naapurilla on oikeus normaaliin elämään eli esimerkiksi käydä suihkussa ja käyttää hiustenkuivaajaa. Kovaääninen puhe, laulu tai musiikinkuuntelu taas on hiljaisuuden aikana kielletty. Jos naapuri ei tätä noudata, on sinulla oikeus valittaa äänistä taloyhtiölle tai soittaa poliisi paikalle rauhoittamaan tilanne. Ensimmäisenä naapurille kannattaa kuitenkin yrittää puhua tai jättää lappu hänen ovelleen. Usein tämä riittää.

Jos kyseessä on omakotitalo- tai mökkinaapuri ovat erilaiset keinot tarpeen. Häiritsevästä elämästä voi huomauttaa tai jättää lapun. Myös poliisin voi pahimmassa tapauksessa kutsua paikalle. Jokaisella on oikeus elää omassa kodissaan rauhassa ja autamme mielellämme tilanteen rauhoittamisessa.

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme